Advies

Onze tips en adviezen voor het bestellen van jouw nieuwe deur

Een deur bestellen doe je niet dagelijks. Daarom bieden wij jou advies en tips bij het bestellen van binnen- en buitendeuren

Stompe deur of opdekdeur?

In de regel zijn er twee typen deuren: de stompe deur en de opdekdeur. Buitendeuren zijn in de regel altijd stompe deuren. Deze zijn minder inbraakgevoelig. Bij binnendeuren bepaalt het kozijn of je een stompe deur of een opdekdeur nodig hebt.

De juiste draairichting kiezen

Heb je een linksdraaiende deur of een rechtsdraaiende deur nodig?

De draairichting bepaal je als volgt:

Ga zo voor de deur staan dat je de deur naar jezelf toe trekt bij het openen.

  • Hangen de scharnieren aan de linkerkant, dan is de deur linksdraaiend
  • Hangen de scharnieren aan de rechterkant dan is de deur rechtsdraaiend

In deze video wordt het nogmaals uitgelegd: 

Welke maat moet ik bestellen?

Bij een stompe deur

Meet de binnenkant (breedte en hoogte) van het kozijn. Omdat er vaak maatverschillen zijn, moet de breedte op drie plaatsen worden gemeten (onder, midden en boven) en de hoogte op drie plaatsen (links, rechts eh in het midden). Voor het bepalen van de maat van de deur trek je 5 mm af van zowel de breedte als van de hoogte van de sponningmaat.

Bij een opdekdeur

Meet de breedte van de bestaande deur zonder de opdekrand en meet de hoogte inclusief de opdekrand. Indien je geen bestaande deur hebt kun je ook de maat bepalen aan de hand van de sponning van het kozijn. Meet de hoogte op van de binnenkant van de sponning en tel hier 12 mm bij op. Meet vervolgens de breedte op van de sponning.

Paumelle voor opdekdeuren nodig?

Alle opdekdeuren worden voorzien van boringen voor de inboorpaumelle. Wanneer je een deur vervangt zijn de scharnieren vaak oud of beschadigd. Het is dan verstandig om bij het bestellen van uw deuren bijpassende inboorpaumelle aanschaffen. Je hebt dan direct alle materialen in huis.


Het kiezen van beslag

Alle deuren in onze webshop zijn zonder beslag. Het kiezen van beslag is een kwestie van smaak. Tijdens het bestelproces maak je zelf een keuze welk beslag u op jouw deuren wilt hebben. Alle benodigde materialen (schroeven en gebruiksaanwijzing) worden standaard meegeleverd.


Kleuradvies

Het kiezen van de juiste kleur is voor een belangrijk deel een kwestie van smaak. Realiseer je dat donkere deuren omzoomd door witte randen een bijzonder effect geven. De deuren worden een ware eyecatcher in jouw interieur. Wanneer je kiest voor een deur afgelakt in wit, is het mooi om de muur juist in een donkere tint te schilderen. Zo komt de deur helemaal tot zijn recht.


Onderhoudsadvies

Het is belangrijk jaarlijks de verflaag van uw buitendeur te controleren. Breng verf aan waar dat nodig is. Zo houd je extra lang plezier van jouw buitendeur. Bij buitendeuren die regelmatig en langdurig blootgesteld worden aan zonlicht, adviseren wij om de deur af te werken met een licht reflecterende kleur.


Montage advies

Ben je een ervaren klusser, dan is het waarschijnlijk geen probleem om zelf de bestelde deuren te bewerken, af te hangen, te voorzien van accessoires en eventueel te lakken.

Wil je liever dat alles in een keer gedaan wordt door een vakman, dan kun je gebruik maken van onze unieke montageservice. Je hoeft nergens meer naar om te kijken. Nadat de deuren bij jou thuis zijn bezorgd komt een vakkundige deurmonteur bij jou thuis. Hij monteert alle deuren netjes en compleet. Lees hier meer over onze montageservice.

Reload 🗙