Hoe kan ik deurbeslag bestellen?

Deurbeslag bestel je tijdens het samenstellen van je deur. Zo weet je zeker dat het deurbeslag op de deur past en de deur is voorzien van de benodigde frezingen.

Het deurbeslag is van invloed op de uitstraling van de deur. Of je nu houdt van modern, strak, landelijk of industrieel, voor elke stijl is er passend deurbeslag in ons assortiment. Wij lopen graag alle stappen met je door voor het samenstellen van een complete deur met deurbeslag.  

Stap 1

Uitvoering

In de eerste stap van configurator vragen we naar:

  • Soort glas (bij glasdeuren)
  • Randafwerking: stomp of opdek
  • Draairichting: draait de deur naar links of naar rechts

Stap 2

Afmetingen

In stap 2 ga je de maten invoeren. Dit kunnen standaard maten zijn. Als de binnendeur verkrijgbaar is in standaard maten dan staan de opties in deze stap weergegeven. Heb je geen standaard maat, kies dan voor deur op maat. Hier kun je zelf de hoogte en breedte van de deur invullen en opgeven. 

Stap 3

Kleur en afwerking

Afhankelijk van het merk kun je in deze stap kiezen voor de kleur van de binnendeur en de vulling. Kies bijvoorbeeld voor honingraat of hpc voor extra stevigheid. 

Stap 4

Hang- en sluitwerk

Nu je de juiste maten, randafwerking en draairichting hebt geselecteerd kan je het gewenste slottype kiezen. Om te weten welk slot jij nodig hebt is het belangrijk om na te gaan voor welke ruimte de deur gebruikt wordt. Gaat het om een wc deur, een haldeur, een slaapkamer deur of een deur voor de meterkast? Je kiest  het juiste slot, afhankelijk van de bestemming van de deur.

Type slot

  • loopslot: voor een deur die alleen een klink nodig heeft 
  • kastslot: voor een deur die een sleutel nodig heeft en geen klink
  • dag en nachtslot: voor een deur die een sleutel en klink nodig heeft
  • Vrij/bezet slot: voor een deur die een klink nodig heeft en aan de buitenkant moet laten zien of de ruimte bezet of vrij is

Deurbeslag 

Bij ons vind je veel verschillende soorten deurbeslag. Bekijk welk deurbeslag het beste bij jouw wensen aansluit. Het deurbeslag is afhankelijk van het type merk en deur. Hierdoor kan het deurbeslag niet los worden bestel.

Liever geen deurbeslag?

Ben je al in het bezit van nieuw deurbeslag of wil je het deurbeslag van de oude deur overzetten? Dit is geen probleem! Selecteer geen deurbeslag tijdens het samenstellen van de deur, zodat de deur geleverd wordt zonder deurbeslag. 

Scharnieren 

Kies gelijk voor nieuwe scharnieren die passen bij het gekozen deurbeslag. Hierbij kan je keuze maken uit diverse scharnieren. Bekijk welke scharnieren aansluiten bij jouw kozijn. Bekijk onze pagina "Hoe bepaal ik de draairichting" voor een uitgebreide uitleg over de scharnieren. 

Stap 5

Extra's

De laatste stap is bedoeld om je deur te voorzien van eventuele extra accessoires. Bestel je een stompe deur of opdekdeur? Dan kan je kiezen uit bijvoorbeeld een sluitprofiel, een tochtprofiel of tochtwering voor het tegengaan van het tocht of sluitplaatje voor extra bescherming van het kozijn. 

Bezoek aan onze showroom en vraag om advies

Ben je benieuwd hoe de deuren er in werkelijkheid uitzien of heb je vragen over het samenstellen van een deur? Bezoek dan één van onze showrooms in Purmerend, Hoofddorp of Breda. Onze experts beantwoorden graag al jouw vragen en helpen mee met het uitkiezen van de geschikte deur. Wil jij graag nog even nadenken over de keuze van jouw deuren? Geen probleem! Onze adviseurs stellen graag een vrijblijvende offerte voor je op. 

Bekijk eens ons ruime assortiment aan deuren:

Reload 🗙